Därför är ett visakort så bra att ha

Visa kortet är ett av de vanligaste betal-, konto och kreditkort i världen. Idag finns det ca en miljard Visakortsanvändare i världen. Kortet erbjuder stora variationer och enkelhet när det används. I Sverige finns det över 110 000 försäljningsställen som tar i mot Visa kort som betalning och sammanlagt över 24 miljoner ställen i världen. Visa kortet utgavs första gången 1976 av Bank of America och kom sedan att spridas världen över.

Visakort är bra att ha

Visa kort erbjuds av de flesta banker och låneinstitut i Sverige och du som innehavare har möjlighet att själv påverka vilka tjänster du vill ha kopplat till just ditt kort. Du kan välja att använda kortet som ett bankkort där dina inköp direkt dras från ditt konto, eller att du betalar i efterhand eller till och med i förväg. Visa kort finns i flera utformningar där ibland Visa Classic som är det vanligaste kortet i värden, företaget erbjuder också Premium kort som exempelvis guld och patina och som alla erbjuder olika tjänster till dig som innehavare. Väljer du att ansöka om ett visa bankkort är kravet för att du ska få din ansökan godkänd ofta att du är minst 18 år och har ett konto vid den bank /låneinstitut som du ansöker om kortet hos. Vilket som är bästa kreditkort för dig beror helt på vilka behov du har så det är bra att jämföra några olika först.

Hos det flesta banker erbjuds framförallt två olika former av Visa kort. Dessa är Visa bankkort och visa bank och kredit kort. Visa bankkort är ett kort som är direkt kopplat till innehavarens konto och vid köp och uttag med kortet dras pengarna direkt från kontot. Den andra formen av Visa kort, bank och kredit har du som innehavare möjlighet att själv välja om du vill att dina inköp ska dras direkt från ditt konto eller om dina inköp ska betalas via den kredit du har kopplat till kortet och därigenom få en räkning/faktura i slutet av månaden.

Det finns även möjlighet för dig som vill att ansök om ett så kallat visa två kort. Detta är ett kort som Swedbank tillhanda håller. Det är ett kort som är billigare per månad än ett bank eller kreditkort, och det är ett kort som är direktkopplat till dit konto på samma sätt som ett vanligt bankkort men som passar dig som inte tar ut pengar på kortet i automater, utan endast använder det direkt i affärer. Detta visa kort fungerar också i kontantautomater, men du har endast tolv fria uttag varje år, genomför du fler uttag än så kommer du att debiteras tio kronor per uttag, men kortet kostar dock inte mer än 50 kronor i årskostnad. De flesta banker som erbjuder bankkort visa har en avgift på ca 250-300 kronor per år. Kortet kostar inte mer än så och du får då möjlighet att använda det världen över, vad som dock kan tillkomma i kostnad är när du tar ut pengar i andra länder och därigenom växlar mellan olika valutor. Vissa banker erbjuder dock gratis uttag och inköp i affärer i alla EU-länder.

Vill du, finns det också möjlighet att ansöka om ett Visa kort med enbart kredit och betalfunktion. Dessa kort kallas ofta Visa guld kort och du får då möjlighet att handla idag och betala senare. Du kan få upp till 55 dagar på dig att betala fakturan utan ränta. Du kan också väja att dela upp återbetalningen i mindre delar, men du betalar då ränta. Vid automatuttag med detta kort får du betala 2 procent i ränta på beloppet du tar ut. För att få ansöka om detta kort och andra liknande måste du vara 18 år och ha en god och välskött privatekonomi. När du ansöker om kortet genomförs en kreditprövning. Dessa visa kort kostar mellan 400-500 kronor per år och vissa avgifter kan tillkomma beroende på vilka tjänster du har kopplat till kortet.

Du som är intresserad av att ansöka om ett Visa kort kan kontakta din bank på valfritt sätt, men det kan också vara i ditt intresse att undersöka vilken bank som erbjuder vilket sorts kort och hitta det visa kort som passar dig och dina behov bäst.