SMS lån och andra billigare lån

En hel del nyttig fakta om att SMSa och Låna ges på denna sida som du bör läsa igenom innan du SMSar och lånar pengar.

Info om olika lån

Att SMS låna och vad som är viktigt att veta

Att låna pengar genom att SMSa är enkelt, du får pengarna snabbt och det är MYCKET DYRT. Det finns ett 20-tal olika företag dit man kan SMSa för att låna pengar och villkoren skiljer sig åt ganska mycket. Du kan jämföra alla smslån här. Om man lånar via SMS ska man vara medveten om att den effektiva ränta kan bli långt över 1000 % på SMS-lånet, detta kallades förr i tiden för ocker.

Sveriges dyraste SMS-lån hittar du här och om du ska ta ett SMS-lån ska du inte välja något av dessa. Det är mycket bättre att ta ett banklån och t.o.m. ett blancolån istället för att SMS:a och låna via ett SMS-lån.

Det finns fler sätt än att låna pengar via SMS. Nedan finns ett antal alternativ som är mycket billigare är att SMSa och Låna.

Att tänka på innan du lånar

  • Behöver jag verkligen låna pengar eller kan jag strunta i det som jag ska använda pengarna till?
  • Slippa låna kan du göra om du väntar 30 dagar innan du använder SMS-lånet eftersom det är då du ska betala tillbaka de flesta SMS-lånet och till dessa räknar du med att ha pengarna.
  • Senarelägg andra betalningar kan man göra genom att kontakta fordringsägarna och förklara hur det ligger till och begära uppskov.
  • Låna av en vän eller släkting kan man göra mycket billigare är att låna via SMS-lån.
  • Pantsätt något på pantbanken är ett mycket billigt sätt att låna pengar än att SMSa och Låna.
  • Sälj guld och smycken kan snabbt ge stora intäkter som gör att du inte behöver låna.

Billigare lån

Låna pengarna på bank är oftast det i särklass billigaste sättet att låna. Näst efter banken så finns det privatlån med lägre ränta. Om du inte kan få banklån utan säkerhet kanske du kan hitta en nära vän eller släkting som kan gå i borgen för dig. Om du ändå inte kan låna bör du verkligen fundera på om du måste spendera pengarna just nu eller kan vänta 30 dagar då de flesta SMS-lån

Ansök om betalkort om du behöver låna ofta för på betalkorten får du låna gratis på mellan 30-60 dagar och dessutom får bonus på ditt lån. När du köper något på ditt betalkort betalar du inte direkt utan får en räkning en månad senare som du ska betala 30-60 dagar efter inköpstillfället. De flesta betalkort ger dessutom återbäring på 0.5-1.0% på inköpt belopp.

Oavsett vad du kommer fram till måste du vara medveten om att det finns inget dyrare sätt att låna pengar på än att SMSa för att Låna under en eller två månader. Om du råd att betala den räntan som dom tar för SMS-lånet har du troligtvis inte behov av att låna.